top of page

MİRAS HUKUKU

Miras hukuku, bir kişinin ölümü veya gaipliği durumunda, bu kişiye ait malvarlığının(tereke) nasıl dağıtılacağını ve mirasçıların haklarını düzenleyen hukuk dalıdır. Miras hukuku, veraset intikal vasiyetname, mirasçılık sıfatı, miras paylarının ne kadar olduğu, mirasın reddi, mirasın paylaşımı, tenkisi gibi konuları kapsar.

 

Miras hukuku konuları, hayatının önemli bir parçasıdır. Miras hukuku davalarında, hak kaybına uğramamak için, mirasçı ve miras bırakanın haklarını ve yükümlülüklerini iyi bilmeleri, kanunlara ve sözleşmelere uygun hareket etmeleri, uyuşmazlık çıktığında arabuluculuk veya dava yoluyla hukuki çözüm aramaları gerekir.

 

Miras hukukundan kaynaklanan; Veraset İlamı Alınması (Mirasçılık Belgesi), Terekenin Tespiti, Mirasın Reddi, Miras Taksimi, İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası, Elbirliği Mülkiyetin Paylı Mülkiyete Çevrilmesi, Muris Muvazaası Sebebiyle Tapu İptali ve Tescil, Vasiyetnamenin İptali ve Tenkisi Gibi davalar ile Veraset ve İntikal İşlemleri, Bankalar, Vergi Dairesi, Tapu Kadastro Müdürlükleri, Belediyeler’de takip edilecek işler ve miras bırakanın Elektrik, Su, Doğalgaz, İnternet Ve Telefon Aboneliklerinin Sonlandırılması İşlemleri hukuk büromuzun konusunda uzman avukatları tarafından takip edilmektedir. 

bottom of page